دیوار پیش ساخته یونولیت : نمونه ای از سازه هایی که به منظور افزایش سرعت فرآیند ساخت و ساز و کاهش وزن ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد دیوار های پیش ساخته یونولیت می باشند، این نوع دیوار ها از اجزایی تشکیل می شوند که در محل نصب به یک دیگر متصل می شوند.دیوارهای پیش ساخته انوع مختلفی مانند بتنی ،گچی و سیمانی و یونولیتی دارند که در این مقاله می خواهیم به بررسی دیوار پیش ساخته یونولیت بپردازیم و کاربرد آن را در صنعت ساختمان سازی برای شما بیان کنیم.اگر علاقه مند هستید تا اطلاعات خود را در زمینه دیوار پیش ساخته یونولیت افزایش دهید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید:
منظور از دیوار پیش ساخته یونولیت چیست؟
منظور از همان دیوار های پیش ساخته یونولیتی که از شبکه های فلزی و فوم پلی استایرن (یونولیتی) تشکیل می شود می باشد.این نوع دیوارهای پیش ساخته دارای ویژگی خوبی زیادی می باشند که می توانیم به عنوان یکی از ویژگی های خوب این دیوار های پیش ساخته به ضد آب بودن آنها اشاره کنیم که این ویژگی باعث جلوگیری از رشد قارچ ها در این دیوار ها می شود و مناسب استفاده در مناطق مرطوب می باشند. علاوه بر اینکه برای سبک سازی ساختمان دیوارهای پیش ساخته یونولیتی مورد استفاده قرار می گیرد می توان با اضافه کردن پلاستوفوم به بدنه به عایق خوبی برای صوت و حرارت این محصولات را تبدیل کرد و می توان از آنها در ویلا ها و ساختمان ها استفاده کرد.
دیوار پیش ساخته یونولیت چه مزایایی دارند؟
-
دیوار پیش ساخته یونولیت در مقایسه با دیوارهای پیش ساخته دیگر مقرون به صرفه می باشد.
-
استفاده از دیوارهای پیش ساخته یونولیت باعث سرعت بالا در ساخت و ساز می شود.
-
این نوع دیوارها دارای تنوع بالا در طرح می باشند که مناسب هر سلیقه ای است.
-
یکی از مزایایی که باعث استفاده زیاد از دیوارهای پیش ساخته یونولیتی شده است نصب راحت و آسان آن می باشد.
-
سبک و انعطاف پذیر بودن دیوارهای پیش ساخته یونولیت یکی دیگر از مزایای آن می باشد.
-
همجنین این نوع دیوارها دارای قابلیت انبساط و انقباظ می باشند.
-
انتقال آسان دیوارهای پیش ساخته یونولیت به محل مورد نظر از مزایایی می باشد که برای کارفرمایان دارای اهمیت زیادی می باشد.
-
دیوارهای پیش ساخته یونولیت با محیط زیست سازگار می باشند و هیچ خطر تهدید کننده ای برای طبعیت ندارند و به عنوان متریال طرفدار محیط زیست شناخته می شود.
-
با توجه به سبک بودن این سازه باعث عدم ایجاد بار اضافی بر سازه می شود.
-
دیوارهای پیش ساخته یونولیت دارای قابلیت تعویض قطعات می باشند.
-
از مزایای مهم دیوارهای پیش ساخته یونولیت عایق صوت و حرارت بودن آنها می باشد.
-
مقاومت در برابر آتش یکی دیگر از مزایای دیوارهای پیش ساخته یونولیت می باشد که باعث تامین امنیت ساختمان و ساکنین آن می شود.
-
همانطور که می دانید کشور ما ایران به عنوانیکی از مناطق زلزله خیز در دنیا به شمار می رود و استفاده از دیوارهای پیش ساخته یونولیت باعث کاهش خطرات احتمالی به هنگام خرابی ساختمان بر اثر زلزله می شود و عدم ریختن آوار به هنگام زلزله یکی دیگر از مزایای دیوارهای پیش ساخته یونولیت می باشد کهنمی توان از آن چشم پوشی کرد.
-
عدم جلوگیری از خوردگی و ورود موریانه ها
-
با حذف مصالحی مانند گج و …باعث شده تا هم مقدار هزینه های ساخت و ساز کاهش پیدا کند هم سرعت عمل در کار افزایش پیدا کند و هم از تولید زباله به هنگام کار با مصالح سنتی جلوگیری می کند.
-
نیاز نداشتن به نیروی متخصص
-
دیوارهای پیش ساخته یونولیت به دلیل ساختار تولیدی آنها عایق حرارت و سرما می باشند که همین ویژگی آنها سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود و از اتلاف انرژی جلوگیری می کند.
-
عدم نیاز به ماشین آلات سنگین برای حمل و نصب دیوار ها یکی از مزایایی می باشد که مهندسین ساختمان را برای استفاده از این نوع دیوارها علاقه مند کرده است.
دیوار پیش ساخته یونولیت در مناطق مرطوب چگونه نصب می شود؟
جالب است بدانید که در صورتی قصد استفاده از دیوارهای پیش ساخته یونولیت در مناطق مرطوب را دارید، باید از فولاد گالوانیزه در ساخت شبکه فلزی آن استفاده کنید. شبکه فلزی با استفاده از خاموت های برشی به یکدیگر متصل می شوند. این گونه پنل ها پس از قرار گرفتن در جای خود به وسیله آرماتورها به فونداسیون متصل می شوند.در انتهای کار از پوشش بتنی با نام شاتکریت بر روی پنل ها استفاده می شود. اجرای شاتکریت به دو روش خشک و تر صورت می گیرد. در روش خشک در ابتدا سیمان و سنگدانه بر روی سطح پاشیده شده و سپس با آب مخلوط می شود. در روش تر بتن در مخزن ساخته شده و سپس بر روی سطح مورد نظر پاشیده می شود.
مراحل نصب دیوار پیش ساخته یونولیت
برای نصب دیوارهای پیش ساخته به ابزارآلاتی مانند کاردک، اره چوب بری با دانههای درشت، ریسمان، چکش لاستیکی، کمچه، سطل پلاستیکی، شاقول، تراز آبی، پروفیل آلومینیومی به طول ۵.۲ متر، دریل گردبر، نیاز خواهید داشت. پس از تهیه ابزار مورد نیاز، مراحل نصب دیوار پیش ساخته یونولیت شامل موارد زیر می باشد که باید توسط افراد کاربلد و با رعایت تمام نکات ایمنی و اصولی انجام شود:
ابتدا چسب مخصوص دیوار پیش ساخته را تهیه کنید. این چسب معمولا از جنس خود دیوار است و دارای چسبندگی و مقاومت خوبی می باشد. این چسب ها در کیسه های ۳۰ کیلوگرمی عرضه می شوند. برای استفاده، باید مقدار مناسبی از این پودر را با آب، به نسبت مناسب مخلوط کنید.
- در این مرحه باید نوار لرزهگیر را نصب کنید. این نوار به منظور متصل کردن کف، سقف و بدنه نصب میگردد.
- در گام سوم به منظور اتصال بهتر در کف، لبه زیرین پنل را برش دهید و اولین پنل را با رعایت تراز افقی و عمودی نصب کنید.
- حال، شاخک های متصل کننده پانل به دیواره را به منظور برقراری اتصال مستحکم تر بین دیوار پیش ساخته و پانل، نصب کنید.
- در این مرحله نوبت به نصب چهارچوب درهای ورودی و نعل درگاه می رسد. میتوانید چهارچوب در را به صورت کامل نصب کنید و یا با نصب نعل درگاه موقت چوبی، دیوار پیش ساخته را نصب و پس از اتمام نصب، نعل درگاه موقت چوبی را جدا کنید.
- پس از انجام مراحل بالا، در محل تقاطع و درزگیری با استفاده از چسب مخصوص، نبشی را نصب کنید. به منظور استحکام دیوار می توانید از نبشی گالوانیزه استفاده کنید.
- تاسیسات را شیارزنی و نصب کنید. در این مرحله ابتدا باید به وسیله دستگاه فرز، شیارزنی را انجام دهید و سپس تاسیسات را نصب کنید.
- در مرحله آخر نوار را برای جلوگیری از ترک های ریز، نصب و تمام حفره ها را با بتونه پر و محصول را برای پوشش نهایی آماده کنید.
قیمت دیوار پیش ساخته یونولیت
دیوار پیش ساخته یونولیت با توجه به نوع کاربری آن و تحمل بار ساختمان دارای دانسیته متفاوت می باشد که به هنگام خرید باید آن را تعیین کند و طبق آن کارشناسان ما به شما قیمت دقیق را اعلام خواهند کرد.همچنین یکی دیگر از فکتورهایی که در تعیین قیمت دیوارهای پیش ساخته یونولیت تاثیر گذار می باشد نوع یونولیت بکار رفته در دیوار پیش ساخته یونولیت می باشد.در ادامه به بیان انواع یونولیت بکارگرفته شده در ساخت دیوارهای پیش ساخته یونولیت می پردازیم.
انواع یونولیت در دیوار پیش ساخته یونولیت کدامند؟
یونولیت EPS (پلی استر فشرده)
یونولیت (EPS) بی اثر، غیر سمیو قابل بازیافت است. استفاده از محصولات عایق پلی استر بسط یافته (EPS) به میزان قابل توجهی انرژی مورد نیاز گرمایش و سرمایش را در هر سازه ای که در آن استفاده شده، کاهش میدهد. همراه با هزینه ارزان آن، یونولیت یک انتخاب همه کاره است و به شما در صرفه جویی در هزینهها و کاهش تولید کربن ساختاری کمک میکند.
یونولیت EPS طیف گسترده ای از خصوصیات فیزیکی متفاوتی را ارائه میدهد تا طراحان بسته بندی بتوانند چالشهای محافظت و توزیع را برطرف کنند. این خصوصیات، در ترکیب با ملاحظات طراحی مهندسی مناسب، قابلیت انعطاف پذیری طراحی مورد نیاز، برای ایجاد بستههای محافظتی و با صرفه را فراهم میآورد.
این یونولیت، یک فوم بسته بندی اقتصادی است که در تراکمهای مختلف موجود است و با برش، سیم کشی گرم، قالب ریزی و مسیریابی به راحتی شکل میگیرد.
یونولیت XPS (پلی استر اکسترود شده)
این محصول یک پلی استر اکسترود شده است که دارای مقاومت در برابر رطوبت، راندمان خوب برای عایق بندی و انواع استحکام فشاری، همراه با کاهش نفوذ هوا و صرفه جویی در نیروی کار است و یونولیت XPS را به عنوان یک عایق مناسب – ترجیحاً – برای استفاده در سازههای تجاری، صنعتی و مسکونی و همچنین برای مصارف مهم مهندسی عمران تبدیل میکند.