روند تولید و ساخت یونولیت : فراز فوم یکی از کارخانه های معتبر در تولید یونولیت های سقفی و ورق های سردخانه ای می باشد که محصولات خود را به سراسر ایران ارسال می کند. در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا روند تولید و ساخت یونولیت در کارخانه فراز فوم برای شما توضیح دهیم و بیان کنیم که برای ساخت و تولید این محصول مورد نیاز در صنعت ساختمان سازس از چه دستگاه هایی و از چه روش هایی استفاده می کنن. پس تا انتها یاین مقاله همراه ما باشید:
روند تولید و ساخت یونولیت ساختمانی
ماده خام یونولیت که به شکل دانههایی ریز هستند، از موادی به نام استایرن تولید شدهاند و در مراحل اولیه تولید یونولیت، این دانهها باید 50 برابر بزرگتر شوند. یونولیت را کارخانهجات تولید کننده یونولیت به دو روش اتوماتیک و غیر اتوماتیک ( دستی ) تولید میکنند. که در این قسمت از مقاله به بیان هریک از این دو روش می پردازیم:
- در روش دستی، ابتدا با پخت دانههای کوچک در دیگ بخار و منبسط کردن آنها آغاز میشود، که اگر عمل انبساط به خوبی صورت گرفته باشد و میزان چگالی یونولیت به اندازه قابل قبولی باشد، مواد منبسط شده را به دستگاههای بعدی میفرستند تا عمل خشک شدن آن انجام شود، در غیر این صورت مرحله اول مجدد تکرار میشود، تا عمل انبساط بیشتر انجام شود.
پس از انجام پخت اولیه مواد یونولیت، دستگاه بلوکر آماده دریافت مواد میشود، تا عمل فشرده سازی دانههای یونولیت در آن صورت بگیرد و بلوکهای مکعب مستطیل شکل در ابعادی 200*100*100 سانتی متر، که معمولترین اندازه بلوکهای تولید شده یونولیت در روش دستی است، تولید شوند. - در روش اتوماتیک، تمامی مراحل توسط دستگاههای اتوماتیک انجام میشود و بلوکهای مکعب مستطیل یونولیت، در طول 4 و 6 متر نیز تولید می شوند. چه در روش دستی و چه در روش اتوماتیک، پس از تبدیل دانههای استایرن به بلوک یونولیت، نیاز است، تا بلوکها جهت خشک شدن در معرض هوای آزاد قرار بگیرند و سپس وارد مرحلهی برش شوند.
برش یونولیت در کارخانه و خط تولید فراز فوم معمولا با توجه به نیاز و سفارش مشتری در چند حالت انجام میشود:
اگر برشها ساده و به صورت ورق باشند، که در برش، استفاده از میزهای برش ساده کفایت میکند
اما اگر بخواهند یونولیت را به شکل یونولیت سقفی ساختمانی که در دسته بندی اشکال خاص قرار دارد، برش دهند، از میز سی ان سی جهت برش این دسته از اشکال خاص استفاده میکنند.
مراحل تولید یونولیت در کارخانه فراز فوم
تولید یونولیت در سه مرحله زیر انجام میگیرد:
پیش از انبساط
پس از تماس با بخار، ماده کفپوش موجود در دانههای پلی استایرن شروع به جوشیدن میکند و مهرهها بین 40 تا 50 برابر حجم اصلی خود گسترش مییابد.
تهویه
پس از انبساط، مهرهها برای رسیدن به دما و فشار تعادل، 6 الی 12 ساعت ثابت باقی گذاشته میشوند تا دوره دورهی تکامل را طی میکنند.
قالب سازی
مهرهها درون قالب قرار میگیرند و مجددا با بخار گرم میشوند. مهرهها از قبل به وسیله فومها گسترش مییابند و به این ترتیب حفره قالب را کاملا پر کرده و باهم فیوز میشوند. مهرهها به شکل بلوک یا محصولات سفارشی قالب ریزی شده اند. بعد از تبدیل دانههای پلاستوفوم به بلوک یونولیت مدت زمانی را جهت خشک شدن و جابه جایی گاز پنتان با هوا مورد نیاز است.
دو فرآیند قالب گیری برای یونولیت ها
فرآیند اول
برای تولید یونولیت ابتدا قالب، بلوکهای بزرگی از یونولیت را تولید میکند که میتوانند در قالبهای مختلف برای استفاده در بسته بندیها و کاربردهای ساختمانی برش داده شوند.
فرآیند دوم
در مرحله دوم تولید یونولیت قالب سازی، قطعاتی را تولید میکند که دارای مشخصات طراحی سفارشی هستند.
تقریبا به هر شکل و اندازه ای تولید یونولیت را شاهد هستیم، که در صورت لزوم به راحتی برش داده میشوند و شکل میگیرند. در تولید یونولیت در کارخانه فراز فوم دامنه متنوعی از خصوصیتهای ساختاری ارائه داده میشود، زیرا طیف گسترده ای از چگالیهای متفاوت را دارا هستیم.
ماشین آلات تولید یونولیت در کارخانه فراز فوم
طبق گفته مهندسین خط تولید یونولیت در کارخانه فراز فوم برای تولید پلاستوفوم مانند دیگر صنایع قطعا به ماشینآلات نیازمند هستیم.ماشین آلات تولید یونولیت در کارخانه فراز فوم شامل دستگاه های زیر می باشد:
- دیگ بخار الزاما استاندارد
- دستگاه موادپز پلاستوفوم
- دستگاه خشک کن مواد پلاستوفوم
- دستگاه بلوکر پلاستوفوم
- دستگاه برش(میز برش) پلاستوفوم
- آسیاب مواد زائد پلاستوفوم
البته غیر از این به تجهیزات جانبی دیگری نیز نیاز است که برخی از آنها به شرح زیر است:
- سختگیری جهت محافظت از دیگ بخار و افزایش عمر ماشینآلات پلاستوفوم
- مخزن کندانس جهت صرفهجویی در هزینه سوخت و آب مصرفی
- سیلوی مواد پخته شده و سیستمهای شوتینگ و انتقال مواد پلاستوفوم
- تأسیسات و شیرهای بخار
نکات مهم و ضروری در روند تولید و ساخت یونولیت جهت ارتقاء کیفیت باید رعایت شود کدامند؟
1-سالن تولید باید حداقل بیست و پنج درجه بالای صفر باشد مخصوصا در فصل های که کاهش دما هست با فن کویل سالن گرم شود.
2- بخار خروجی از دیگ بخار خشک شود.
3-سیلوهای استاندارد تهیه شود که رطوبت مواد پخته شده گرفته شود.
4-مواد بعد از پخت اول داخل سیلو حداقل شش ساعت بماند که در بعضی مناطق که رطوبتی تا 12 ساعت نیز لازم می باشد.
5-مواد پخته بیشتر از هفتاد و دو ساعت بماند از کیفیت محصول کاسته میشود.
6-در مناطقی که رطوبتی است در انتخاب مواد اولیه دقت شود.
7-از قطعات آبگیر جهت خشک کردن بخار استفاده شود مثل تله آبگیر ،تراپ، کلکتور مناسب.
8-با استفاده از دستگاه کولیماتور بخار میتوانند خشکی و دمای بخار خود را تحت کنترل داشته باشید.
9-از رسیدن گرد و غبار به سیلو ها جلوگیری شود.
یونولیت در ایران به نام پلاستوفوم شناخته میشود در حقیقت یونولیت نوعی پلیم سفید رنگ و عایق رطوبت و صدا و دما است که از فرایند پتروشیمی تهیه میشود.
ماده اولیه یونولیت استارین است یونولیت عایق خوبی است برای صدا این بلوک ها در دو نوع قابل اشتعال و غیر قابل اشتعال در بازار عرضه می شوند.
نکته مهم در خرید یونولیت ساختمانی که باید به آن توجه کنید:
آنچه در تولید پلاستوفوم محسوس به نظر میرسد؛ در نگاه اول تنوع در قیمتهاست. به سبب نوع کار میتوان مواد اولیه را بهصورت خام تهیه کرد و پس از تبدیل به ورقهای مورد نیاز آنها را به ابعاد یا اشکال موردنظر درآورد و به مصرفکننده عرضه کرد.
بنابراین در نهایت موضوعی که حائز اهمیت است این است که، این محصول را از کجا خریداری کنید. برای خرید پلاستوفوم یا یونولیت بهترین انتخاب برای شما فراز فوم میباشد. زیرا این سایت با ارائه بهترین محصولات و مشاوره رایگان فروش در جلب رضایت شما عزیزان میکوشد. برای ارتباط بافراز فوم و اطلاع از خدمات این سایت میتوانید با کارشناسان فروش این کارخانه تماس برقرار کنید.