نحوه برش یونولیت در ساختمان سازی:پلی استایرن انبساطی یکی از مشتقات پتروشیمی است که خواص منحصر به فردی دارد. وزن بسیار کم و ضریب بسیار پایین انتقال صوت و گرما از مهم ترین خواص این ماده به شمار می آید.محصول فرآوری شده و قالب گیری شده این ماده با نام یونولیت در بازار عرضه می شود.این کالا امروزه در صنعت ساختمان سازی بسیار طرفدار پیدا کرده است و مهندسین ساختمان یونولیت را جایگزین تیرچه بلوک های بتونی و سمانی کرده اند که هم در هزینه های ساخت و ساز کاسته می شود و هم باعث کاهش وزن ساختمان و افزایش ایمنی ساختمان و افراد ساکن در آن می باشد.ورق های یونولیتی برای استفاده در ساختمان سازی با ابعاد مختلفی موجود می باشد.آیا تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که یونولیت در ساختمان سازی را چگونه برش می زنند؟اگر می خواهید به پاسخ این سوال برسید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا نحوه برش یونولیت در ساختمان سازی را برای شما بیان کنیم:
نحوه برش یونولیت در ساختمان سازی
کارآمدترین و کاربردی ترین روش برش یونولیت بستگی به نوع پروژه دارد.بهترین روش برش یونولیت را میتوان بریدن یونولیت با دستگاه سی ان سی دانست.با دستگاه سی ان سی برش یونولیت و فوم دیوک میتوان انواع فوم و یونولیت را به صورت دو بعدی و سه بعدی برش داد.
فوم پلی استایرن معروف ترین و کاربردی ترین نوع از فوم می باشد، به همین خاطر می باشد که ابزار های بسیار مختلفی برای برش این فوم ها در بازار موجود می باشد، تا بتوان آنها را در سایز های مختلف برشکاری نمود.
دستگاه های cnc برش یکی از بهترین نمونه هایی از دستگاه های برش بوده که می توان به صورت اتوماتیک انواع فوم و یونولیت را برشکاری نمود.
دستگاه های cnc برش فوم این قابلیت را داشته که برش های سه بعدی را نیز بر روی انواع فوم انجام داده، که در صنعت می توان از آن استفاده نمود.
دستگاه های cnc برش فوم را می توان در صنایع بسیار مختلفی مانند ساختن ساختمان نیز استفاده نموده، زیرا کاربرد های فوم در صنعت بسیار زیاد می باشند.
دستگاه های cnc برش از پیشرفته ترین دستگاه های برش فوم موجود در بازار می باشند، که بخاطر اینکه قیمت آن با سایردستگاه های cnc برابر بوده، می توان به راحتی آنها را تهیه و از آنها بهره مند شد.
یونولیت را به چه روش برش دهیم؟
برش یونولیت با المنت یک روش قدیمی و از اولین روش های برش ورق یونولیت محسوب می شود. به وسیله این روش (بر خلاف روش برش دستی با تیغ) می توانید برش های منحنی را به سادگی انجام دهید. اما دست نگهدارید! استفاده از این روش نیاز به دستگاه برش المنتی دارد. یعنی اگر دستگاه مخصوص اینکار را نداشته باشید نمی توانید از این روش استفاده کنید. ابعاد دستگاه برش المنتی به طور تقریبی ۲متر در ۱ متر و ارتفاع ۱ متر است.
ابزار برش یونولیت
ساده ترین روش برش ورق یونولیت ، برش به وسیله کاترهای دستی است. اگر می خواهید ورق یونولیت را در مصارف عمومی نظیر پوشاندن فضا ، پارتیشن بندی و مواردی از این دست استفاده کنید بهتر است آن را با دست و به وسیله تیغ کاتر برش بزنید. حتما قبل از تهیه و خرید یونولیت ابزار خود را مهیا کنید.
کاربرد یونولیت در ساختمان سازی
از یونولیت در سیستم سقف تیرچه – بلوک بعنوان جایگزین بلوک های سفالی یا سیمانی استفاده می شود . استفاده از یونولیت (پلی استایرن منبسط شده) به عنوان بلوک سقفی ، در صورتی مناسب خواهد بود که مواردی از قبیل ایمنی در برابر آتش سوزی ، تولرانس های ابعادی ، مقاومت (که مستقیما با چگالی مصالح ارتباط دارد) ، شکل هندسی و روش اجرای مناسب در آن رعایت گردد .
روش تولید و ساخت یونولیت سقفی
روش تولید و ساخت یونولیت سقفی شامل مراحل و فرآیند هایی می باشد که در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد.
مواد اولیه فوم های سقفی که یک پلیمر مصنوعی با نام پلی استایرن و شبیه به دانههای شکر میباشد از پتروشیمیها و بازار تهیه و وارد کارخانه تولید میگردد. این مواد دارای تاریخ مصرف محدود می باشند و باید هنگام مصرف وتولید به تاریخ انقضای آن توجه شود .
سپس با توجه به چگالی و یا دانسیته مورد نیاز این مواد خام در دستگاهی به نام اکسپندر توسط تزریق بخار حجیم شده و به اندازه تقریبا ۵۰ برابر حجم اولیه خود تبدیل میگردند. مواد خام به طور مداوم از بالا وارد دیگ بخار شده و بخار نیز توسط دریچههایی وارد دیگ شده و عملیات حجیم سازی مواد اولیه به وسیله پروانههای همزن صورت میگیرد. دو عامل حجیم کننده و پف دهنده متداولی که به کار میروند، شنتان و دیاکسید کربن هستند. این فرایند پلیمریزاسیون، پلی استایرن اولیه را با میلیونها منفذ هوا پر میکند که باعث میشود محصول نهایی دارای ۹۰ درصد هوا و ۱۰ درصد ماده اولیه باشد.
در مرحله بعدی مواد پخته شده، سرد و به سیلوهای ذخیرهسازی برده شده تا برای مرحله قالبگیری نگهداری شوند.
در مرحله بعد این مواد به داخل قالب ریخته شده و مجددا توسط بخار آب به صورت بلوک و یا قالب مادر در میآیند. ابعاد این بلوک معمولاً ۱*۲*۲ متر است. بعد از تولید، بلوکها در انبارهایی با دستگاه تهویه مناسب و در دمای یکسان نگهداری میگردند.
در مرحله آخر که به آن آرایش بلوک مادر گفته میشود، بلوکها به روی میز برش منتقل شده و به وسیله سیمهای المنت برقی و یا دستگاه CNC به ابعاد و اندازههای مورد سفارش مشتری برش خورده و روانه بازار میشوند.
درتمام مراحل ساخت یونولیت سقفی، کنترل کیفیت و آزمایشگاه کارخانه نقش مهمی درکیفیت کالا دارد و نیروی کنترل کیفی به کمک وسایل آزمایشگاه، دقیق و مدرن، کیفیت محصول تولیدی کارخانه را تضمین می کند که این امر سبب رضایت مشتری از محصول می شود.