یونولیت مناسب برج های بلند : با توجه به بحران خیز بودن کشور ما دقت در ساخت و ساز و افزایش ایمنی ساختمان ها مخصوصا برج های بلند در اولویت می باشد. با گذشت زمان وپ پیشرفت علم ، صنعت ساختمان سازی نیز از این امر مستثنی نماند و مصالح نوینی در جهت سبک سازی سازه و افزایش ایمنی و استاندارد ساختمان توسط محقیق و تولید کنندگگان ساخته شد و وارد بازار شد. یونولیت یکی از این نوع مصالح می باشد که جایگزین تیرچه بلوک های سیمانی سنگین شده است و کار مهندسین ساختمان را تا حدودی راحت تر کرده و باعث استحکام و دوام بالای ساختمان ها و برج های بلند شده. امروزه از این نوع یونولیت ها دردیورها و سقف های ساختمان ها استفاده می شود که علاوه بر کاهش وزن ساختمان به هنگام بروز زلزله خطر جانی برای افراد ساکن ندارد و درصد کمی نسبت به بلوک های سیمانی خطرناک می باشند. در اینمقاله می خواهیم به مزایای استفاده از یونولیت در برج های بلند و یونولیت مناسب برج های بلند بپردازیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید:
یونولیت مناسب برج های بلند کدام نوع است؟
همانطور که در مقالات گذشته برای شما بیان کردیم یونولیت انواع مختلفی دارد برخی از این یونولیت ها نسوز و غر قابل اشتعال و برخی دیگر قابل اشتعال می باشند اما هر دو نوع ان دارای وزن سبک و قیمت مناسبی می باشد که باعث شده تا ساختمان سازها و مهندسین در این حرفه به سمت این متریال روی خوش نشان دهند و از آن در صنعت ساختمان سازی استفاده کنند.
با توجه به نوع کاربری یعنی یونولیت در چه قسمتی از برج ها استفاده می شود باید متناسب با نوع کاربری آن خریداری شود. مثلا اگر برای دیوارها قرار است استفاده شود بادی از یونولیت های دیواری که دارای ابعاد و اندازه های استانارد هستند استفاده شود و اگر در سقف استفاده شود از یونولیت های مناسب سقف که به یونولیت سقف معروف می باشند. مهندسین به هنگام خریداری یونولیت می توانند از کارشناسان فروش ما مشاوره خرید دریافت کنند تا یونولیت مناسب برج های بلند را خریداری نمایند.
بطور کلی می توان گفت یونولیت مناسب برج های بلند همان یونولیت های نسوز و غیر قابل اشتعال می باشند که دارای کیفت بالا و وزن سبکی هستند و همچنین عاصق صدا و حرارت می باشند و در این مجتمع های پر واحد بسیار کارآمد می باشند. به هنگام خرید یونولیت نسوز حتما به نشان استاندارد آن توجه کنید. این نوع یونولیت ها نقش باربری ندارند و در زلزله بسیار ایمن هستند و توصیه می شود برای برج های بلند و ساختمان های بلند از این نوع یونولیت استفاده شود تا در کنار کاهش هزینه های ساخت و ساز ایمنی ساختمان و افراد ساکن در آن حفظ شود.
ویژگی یونولیت مناسب برج های بلند
- الزامات ایمنی در برابر آتش
تنها استفاده از انواع کندسوزشده بلوک پلی استایرن منبسط شده مجاز بوده و استفاده از انواع غیرکندسوز ممنوع است. تولید کنندگان موظف می باشند مدارک لازم دال بر استفاده از مواد اولیه از نوع کندسوز شده برای تولید بلوک را به شرح زیر ارائه نمایند :
مواد اولیه (پودر پلی استایرن منبسط شده محصول کارخانجات پتروشیمی ) باید از نوع کندسوز باشد .
در این زمینه باید مدارک فنی معتبر از کارخانه فروشنده مواد اولیه اخذ گردد . مدارک بالا باید رار گرفتن ماده اولیه از نظر واکنش در برابر آتش را، بر اساس استانداردهای معتبر بین المللی، در یکی از گروه های زیر نشان دهد:
-
گروه D یا گروه های بهتر از آن مطابق با استاندارد 1 -EN 13501
-
گروه 1 B یا گروه های بهتر از آن مطابق با استاندارد 4102 DIN
-
تیپ A مطابق با استاندارد 1 -BS 3837
-
گروه A مطابق با استاندارد 84 ASTM E
برای حفاظت از بلوک سقفی پلی استایرن و جلوگیری از برخورد مستقیم هرگونه حریق احتمالی با بلوک لازم است تا زیرسقف به وسیله پوشش مناسب محافظت شود . پوشش باید به تیرها و تیرچه ها متصل و مهار گردد . اتصال مستقیم به بلوک پلی استایرن (مانند گچ کاری مستقیم بر روی بلوک بدون استفاده از اتصالات مکانیکی ) به تنهایی قابل قبول نیست . انواع پوشش های مورد پذیرش به شرح زیر می باشند:
1 سانتی متر که به نحوه پوشش گچ یا پوشش های محافظ پایه گچ – پرلیت یا گچ – ورمیکولیت یا تخته گچی به ضخامت حداقل 5 مناسب و مستقل از بلوک به سقف سازه ای مهار شده باشد.
اتصال مستقیم اندود به بلوک با هر شکل هندسی (اعم از معمولی یا دارای انواع شیار ) به تنهایی و بدون استفاده از اتصالات مکانیکی به هیچ وجه مجاز نبوده و ضرورتا باید از اتصالات مکانیکی مهار شده به تیرها و تیرچه ها (نظیر سیستم رابیتس )استفاده شود . لذا تولیدکنندگان موظف هستند از ارائه هر گونه اطلاعات شفاهی یا کتبی به مصر ف کنندگان که مغایر با این موضوع باشد، خودداری نمایند.
از آنجایی که دیوارهای بین واحدهای مستقل (مانند دیوار بین آپارتمان های مسکونی یا واحدهای تجاری، اداری مستقل و غیره ) در هر ساختمان باید دارای مقاومت در برابر آتش باشند، این دیوارها باید از لایه بلوکهای پلی استایرن عبور کرده و تا زیر سقف سازه ای (یعنی زیر تیرچه یا بتن ) امتداد داشته باشند یا به ط ور مناسب از مصالح حریق بند استفاده شود، به گونه ای که بلوک های پلی استایرن در این قسمت بین دو فضای مجاور پیوستگی نداشته باشند و از گسترش هر گونه حریق احتمالی بین دو فضایی که به وسیله دیوار مقاوم در برابر آتش از یکدیگر جدا شده اند، جلوگیری گردد.
حداقل مقاومت بلوک های تولیدی در برابر بارهای حین اجرا باید برابر با 200 کیلوگرم به ازای هر30 سانتی متر طول بلوک باشد . این بار باید در نواری به عرض حداکثر 7 سانتی متر در وسط بلوک اعمال شود.
آزمایش ها نشان می دهند که به علت تفاوت های موجود در مواد اولیه و فرآیند تولید، چگالی دقیقی برای کسب مقاومت ذکر شده در بالا نمی توان مشخص کرد . با این وجود به عنوان یک راهنمای کلی انتظار می رود که در صورت تولید مناسب، بلوک های با عرض 50 و ارتفاع 25 سانتی متر با دانسیته حدود 13 14 کیلوگرم بر متر مکعب مقاومت مورد نظر کسب شود . در ضمن با فرض شرایط یکسان از نظر مواد اولیه، فرآیند تولید و ضخامت بلوک، هر چه که عرض بلوک افزایش یافته یا ارتفاع آن کاهش یابد، به چگالی بیشتری برای کسب مقاومت لازم نیاز خواهد بود.
استفاده از بلوک های با طول کمتر از 30 سانتی متر ممکن است خطر شکست بلوک را در پی داشته باشد . به همین دلیل به مصرف کنندگان توصیه می شود از به کار بردن بلوک های با طول کمتر خودداری کنند. همچنین هرگونه تولید و یا ارائه بلوک های به طول کمتر از 30 سانتی متر به مصرف کنندگان ممنوع است.
استفاده از بلوک های توخالی با طول کمتر از بلوک کامل (برش آن به قطعات کوچک تر از یک بلوک کامل ) ممنوع است.
برای بلوک های دارای حفره که در ابتدا و انتهای دهانه یا در مجاورت پل های اصلی یا در مجاورت تیرهای عرضی و یا در هر محلی که امکان ورود بتن به داخل حفره ها وجود داشته باشد، قرار می گیرند، به منظور جلوگیری از سنگین شدن سقف و هدر رفتن بتن باید تمهیدات لازم برای بستن حفره های بلوک به وسیله درپوش ها یا پرکننده های مناسب به نحو مطمئن به عمل آید تا از ورود بتن به داخل آن جلوگیری شود و یا در این قسمت ها از بلوک های توپر استفاده شود.
عرض لبه – 27 میلی متر باشد . از آن جایی که افزایش عرض لبۀ نشیمن این نوع بلوک ها سبب کاهش عرض موثر تیرچه بتنی می شود، به همین دلیل برای جبران آن توصیه می شود عرض فوندولۀ تیرچه در هنگام ساخت حداقل برابر 14 سانتیمتر درنظر گرفته شود.
بلوک ها باید دارای ظاهر سالم و یکپارچه باشند . سطح بلوک باید نسبتا صاف باشد و بین دانه های پلی استایرن فاصله مشخص ظاهری وجود نداشته باشد.
لازم است تا نام تولید کننده، کندسوز بودن محصول، حداقل چگالی و اندازه های طول، عرض و ضخامت بلوک بر روی تمام بلوک های تولیدی کارخانه حک یا چاپ یا برچسب شود . در صورت استفاده از چاپ یا برچسب، ا ین کار باید به نحو تثبیت شده صورت گیرد، به گونه ای که امکان پاک شدن یا برآمدن ساده در حین نقل و انتقال یا سوءاستفاده توسط افراد وجود نداشته باشد.
یونولیت سقفی استاندارد باید دارای تاییدیه از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن باشد.
قیمت یونولیت مناسب برج های بلند
یونولیت مناسب برج های بلند در اندازه های مختلف و استاندار به عنوان بلوک های سقفی بطور گسترده ای و با قیمت های مختلف براساس تراکم یونولیت استفاده می شود که جایگزین سفال سقفی شده اند. امروزه بلوک های EPS در پروژه های انبوه سازی ساختمان با بلوک های سفالی و سیمانی در سقف ها و دیوارها به خوبی جایگزین شده است که از نظر قیمت بسیار مقرون یه صرفه می باشد. قیمت یونولیت ساختمانی در بازار بسته به تراکم، دانسیته و کیفیت ساخت می تواند متفاوت باشد.